Prima tabără pentru antreprenoare – accelerator de visuri de business la Conacul Polizu

Dragi doamne și domnișoare cu inițiativă, vreau să va fac cunoscut un super eveniment care urmează să aibă loc în perioada 13-16 august, care vă poate fi un start bun în ceea ce privește planurile antreprenoriale. Este vorba despre Smart Girls Camp, prima tabără dedicată antreprenoarelor, un accelerator de visuri de business ce va avea loc la Conac Polizu, din județul Iași, un conac absolut minunat, cu o istorie de 150 de ani și cu mii de povești despre umanitate splendidă, succes și momente remarcabile.

Vă invit să vedeți spotul video realizat de Adelina și Raluca, pentru că sunt sigură că veți rămâne impresionate, așa cum am fost și eu când l-am văzut. Bravo fetelor!!!

V-am captat atenția? E bine, pentru că asta nu e tot. Vreau să vă spun câteva lucruri despre programul pregătit de echipa Naked Girls alături de cei 10 mentori, invitați cu povești spectaculoase și proiecte despre care vorbește o lume, care vor împărtăși din experiența lor.

Personal, mi-a atras atenția chiar și titlul dat programului taberei “Getting what You want” – The Agenda.

După o primire demnă de #SuperGirls, joi participantele la #SmartGirlsCamp vor putea să-l asculte pe Ticu Lăcătușu, primul român care a cucerit Everestul vorbind despre cum antreprenoriatul este un fel de Everest pentru fiecare dintre persoanele care încearcă să facă din vise și idei un business. Asta și discuțiile despre cum să ajungi în vârf, cine te însoțește în aventură, curaj, drum și destinație vor face subiectul care va fi dezbătut cu siguranță la cina care promite conversații aristocratice și nobletea companiei. Și desigur, seara se va încheia la fel de special, cu un vilm vizionat în grădina Conacului.

 Pe 17 mai 1995, am pus piciorul pe Everest, cel mai înalt vârf de pe planetă, situat la 8.850 de metri altitudine. A fost infernal. A fost o luptă interioară  foarte puternică, fiindcă  organismul la peste 8.000 de metri este dincolo de limite. Am urcat fără oxigen. Ultimii doi kilometri sunt aproape de limita organismului uman. Luptă a fost extrem de dură. Să ajungi sus este important, dar drumul este povestea. Această este una dintre Marile Lecții ale Antreprenoriatului. Știu că munții personali sunt uneori mai greu de agățat și cucerit decât cei fizici. Dar, pe cuvânt, chiar nu este imposibil.” (Ticu  Lăcătușu)

Vineri, atelierele inspiraționale pun în lumină cele mai spectaculoase și inspirationale întâlniri, interviuri sau pilde cu #thattypeofgirls, povești inspiraționale adunate într-un sfert de veac de carieră de jurnalist-iconic de Irina Păcurariu, realizatoare și producătoare de emisiuni la TVR. Desigur, nu lipsesc atelierele practice, din care se poate învăța succesul digital, instrumentele 3.0 care sunt cele mai potrivite pentru business sau brandul personal, idei pentru planul de PR, experiență care va fi transmisă de către maestrul de „ceremonii digitale”, Victor Kapra, blogger specializat în new technologies & web. Și pentru că în atreprenoriat, pe lângă inspirație și planuri este nevoie și de echilibru interior, agenda include și un atelier important despre Aici și Acum, prin care vei putea să devii mai conștientă și echilibrată, să fii încrezătoare în viitor și să lași trecutul în urmă, atelier livrat de Vlad Dogarescu, mindfulness trainer, psiholog și psihoterapeut preocupat intens de meditație și cunoaștere interioară.

„În doar câțiva ani, în lumea antreprenoriatului a avut loc o revoluție: odată cu efervescența extraordinară a Social Media, Consumatorul a devenit Comunicator.  Consumatorul poate potența, prin opinii online favorabile, vânzarea unui produs sau, din contra, poate crea probleme serioase de imagine prin referințe negative devenite virale.  De aceea, antreprenorul trebuie să fie prezent în mediul online, să poarte eficient și cu pricepere Conversația cu Consumatorul și să aibă reacții potrivite într-un mediu care nu poate fi controlat dar poate fi influențat. Cum putem face aceasta, vorbim la camp.”(Victor Kapra)

„Am avut un mare privilegiu, acela de a face cea mai frumoasă meserie. În 25 de ani de carieră, am descoperit personaje fabuloase și am trăit experiențe uluitoare. Am întâlnit femei care mi-au tăiat răsuflarea de încântare, caractere incredibile, care au rupt limite și au schimbat lumi. Doamnelor, ne vedem pe 14 august, la Conac Polizu. Cu povești și pilde pentru o viață întreagă!” (Irina Păcurariu)

„Menirea generației noastre este să reunească spiritualitatea și viața cotidiană. Simplu zis, să scoatem spiritualitatea de sub tutela misticului și să o facem accesibilă și aplicabilă moment cu moment. Mindfulness este o stare mentală caracterizata de atenție sporită și acceptare a experienței momentului prezent. Aceasta ne ajută sa devenim mai constienți de noi înșine și mai capabili să ne bucurăm de viață. Starea de mindfulness poate fi activată și dezvoltată prin metode derivate din practici spirituale antice, adaptate de psihologia și medicina contemporană.” (Vlad Dogarescu)

Sâmbătă, pe buzele tutoror vor fi termeni precum feminitate, viziune, inovatie, ambitie, creativitate, adaptabilitate, căci pentru început se va vorbi despre exemplele succesului în antreprenoriatul feminin cu Camelia Șucu, una dintre cele mai influente femei de business din Romania în cadrul unui atelier inspirațional despre principii de viață și forțele motivaționale ale femeii antreprenoare. Pentru că orice poveste, chiar și una antreprenorială, are nevoie de o scriitură specială, care să transmită, programul de sâmbătă cuprinde și-un atelier de scriitură creativă cu Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii din Iași, unul dintre cei mai îndrăgiți și mai traduși autori romani contemporani. Și pentru că teoria merge mână-n mână cu practica, Victor Kapra va dezvolta un atelier digital practic, după care unul dintre invitații speciali ai camp-ului va pregăti un atelier în cadrul căruia veți practica exerciții care să vă ajute să deveniți mai conștiente de gânduri, de emoții, de corpul fizic, de identitatea voastră, de relațiile voastre cu ceilalți, aici și acum.

„De când mă știu, sunt antreprenoare. Și am înțeles că o să fiu antreprenoare până mor.  Am construit business-uri, am renunțat la business-uri, am creat noi nișe, am forțat noi nevoi de consum. Întotdeauna, cu greu și cu frumos. Cu entuzisam și viziune, cu emoție și încredere. Dragile mele, să muncim cu sinceritate și să nu ne fie frică! Antreprenoriatul este una dintre cele mai frumoase Călătorii.” (Camelia Șucu)

„Înainte de a veni director la Muzeul Literaturii Române Iași, în 2013, am ținut un curs de scriere creativă pe proză. Mi-a plăcut foarte mult și am inventat o serie de exerciții de scriere foarte simpatice. Din păcate, nu am mai avut timp să repet experiența.” (Dan Lungu)

Duminică, camp-ul va fi întregit de un workshop practic pe partea de PR susținut de Monica Jitariuc, Managing director la MSLGroup The Practice despre cum se construiește o reputație de la a la z. Subiectele dezbătute vor fi reinventarea, marca personală în business, bugete și rezultate, emoții și crearea de awarness.

„Reputația e cel mai valoros bun al unei companii, o componentă complexă și strategică de management. Că orice bun de preț reputația trebuie lăsată pe mâna experților. În cadrul camp-ului vom aprofunda instrumentele de PR și provocările gestionarii reputației unei companii (business propriu). Vom trece prin studii de caz și vom discuta exemple concrete.  Vom vorbi din perspectiva expertului, dar și a owner-ului de business. Vom vorbi despre comunicare, dar și despre curaj și inovație. Vom vorbi despre cum să ieșim în evidență, cum să ne remarcăm într-un mod pozitiv, cum să avem o strategie câștigătoare!” (Monica Jitariuc)

Experiența culinară va fi cu siguranță neașteptată și completată pe măsură de cadrul perfect: bucate moldovenești și vinuri atent alese, conversații aristocratice și nobletea companiei, rețetele familiei Polizu, prânzuri în livadă, dulciuri și dulcegării la taifasul unui atelier cu specificul Belle-Epoque, cu șerbeturi, peltele, jeleuri și dulcețuri dupa retetele Adinei Ghica-Deleni, muza de la Conacul Polizu.

„Conacul Polizu, situat pe unul din dealurile molcome care mărginesc drumul dintre Târgu Frumos și Botoșani (satul Deleni), este poate singurul loc din Romania care readuce cu adevărat la viață un crâmpei din atmosfera vieții patriarhale a boierimii neaoșe de sfârșit de secol XIX.” (Mihnea Vasiliu, travel blogger pentru Romania By Heart)

Detalii suplimentare despre agenda evenimentului și înregistrare sunt disponibile pe site-ul NAKED PR. (http://smartgirlscamp.nakedpr.ro/).

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.