Primul zâmbet la rugămintea mea

Primul zâmbet, primul chicot de bucurie, primul gângurit și apoi, primul cuvânt, primii pași, sunt momente unice de bucurie în viața unui părinte.

Sunt extrem de fericită, și nu prea am cuvinte pentru că tocmai am trăit un moment unic: Maria a zâmbit la rugămintea mea. Este unul dintre primele “semne” pe care mi l-a dat sporindu-mi astfel încrederea că o îngrijesc așa cum trebuie, că se simte bine și că este “fericită”. Nu este primul ei zâmbet conștient, a mai zâmbit până acum atunci când o alintam sau când o mângâiam, însă este cel ai special, fiind exprimat ca o formă de răspuns la rugămintea mea, ca o formă de comunicare.

Apropo de primul zâmbet, pe net am găsit o informație tare interesantă:

În cultura Navajo, există ceremonia primului zâmbet, prin care i se oferă copilului numele și locul său în societate, marcându-se astfel nașterea copilului ca ființă socială și celebrându-se într-un mod special primul zâmbet.

Am apucat să-i fac și-o poză, după care, nu mai știu în ce ordine, am început, când să o pup, când să o îmbrățișez, când s-o întreb: „tu știi cât te iubesc?”. Firește, era o întrebare retorică. Căci sunt sigură că simte.

primul zambet la rugamintea mea bebe 6 luni - 3 februarie 2014

Mi-este așa de dragă și-mi place că evoluează repede. Nu-mi venea a crede că răspunde la rugăminți.  Sper să fie și de-acum ascultătoare. Da, nu zic că n-o să fie alintată, dar sunt sigură că nu atât de mult încât să fie răzgâiată.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.