Raportul anual al blogului meu pe 2014

Despre ce am scris în 2014 – Subiectele despre care am scris anul trecut au fost preponderent chestii mămicești, specifice unei mame care stă acasă în concediu de îngrijire a copilului. Cred că am păstrat linia trasată de titlul blogului. Am scris despre momentele dulci trăite intens, despre relația afectivă mamă fiică, despre iubire, despre familie, despre evenimentele de familie, despre aniversări, despre lucruri făcute pentru prima dată, despre idei pentru organizare mai bună acasă.

Colaborări în 2014 – Față de anul 2013, 2014 mi-a adus mai multă deschidere către colaborări cu diverse branduri mai cunoscute sau mai puțin cunoscute. Pe scurt vreau să amintesc câteva dintre ele: BebeBrands, Handmade by Anca Pop, Mindblower, Divella, Nestle, Coca Cola, Grupul Editorial All, Un părinte mai bun, Sabon, Vichy, Farmec, Pretty, Redis, Lovely Candy Bar. De asemenea, sunt bucuroasă să știu o mână de oameni, reprezentanți ai agențiilor sau ai departamentelor de marketing și PR ale unor companii, îmi răsfoiesc blogul, îmi urmăresc activitatea pe Facebook. Mă măgulește faptul că de fiecare dată în comunicarea cu ei mă întreabă de Măriuca, îmi spun ce poze au devenit preferatele lor, îmi împărtășesc unele idei și mă încurajează să mai scriu atunci când am timp. Cu ocazia aceasta, vreau să le mulțumesc tuturor.

Raportul în cifre

– În 2014 am avut atât de multe vizualizări încât pot fi comparate cu 9 spectacole sold-out la Opera din Sydney. Așadar le mulțumesc tuturor celor care au intrat pe blogul meu! Înseamnă mult pentru mine.

– Cea mai „aglomerată” zi pe blog în 2014 a fost ziua de 8 decembrie, când 303 vizitatori unici au citit o postare pe care nici măcar nu am distribuit-o pe Facebook ca să mă aștept la un atât de mare impact în câteva ore. Țin minte că am văzut statisticile la 2 ore de la postare și nu îmi venea să cred cum cresc vizualizările, în comparație cu alte articole postate, pe care le și promovam distribuindu-le pe Facebook.

– În 2014, am scris 87 de postări noi, crescându-mi astfel arhiva totală a blogului la 268 de postări, la data de 31 decembrie.

– Cea mai lungă perioadă în care am postat zilnic au fost 4 zile la rând, de pe 5 decembrie până pe 8 decembrie.

– Vinerea este ziua din săptămână în care postez cel mai des. În total, s-au adunat 16 articole scrise în 16 vineri. 🙂

Postări populare din 2014 – Lista de mai jos conține postările mai vechi de anul 2014 sau chiar scrise în anul 2014 pe care Jetpack le considera populare, fiindcă aproape zi de zi au fost prezente în statisticile zile, la articole vizualizate. Și tot dragul de Jetpack mă sfătuiește să iau în calcul aceste subiecte și să mai scriu despre ele. Un sfat bun, zic. De care am să țin cont. În plus, mă mir că după atât timp, pe locul 1 și pe locul 5 au reușit să fie populare două advertoriale.

Rețelele sociale pe care am fost activă în 2014: Facebook, Instagram și Pinterest.

  • Pe contul personal de Facebook am 2.943 de prieteni, plus alte 324 de persoane care mă urmăresc. Încă nu m-am decis să fac o pagină. Consider că este suficient ceea ce reușesc să fac prin intermediul contului personal pentru a-mi promova blogul, postările, etc. Pe de altă parte, am în administrare 7 pagini de facebook.
  • Pe contul de pe instagram la final de 2014 adunasem 388 de postări, majoritatea materiale foto, câteva video, în newsfeed îmi apar postările a 360 de oameni și mă urmăresc 390 de persoane.
  • Pe contul de Pinterest am realizat 101 Boards, am pin-uit 6.266 de imagini, pe care le văd cei 553 de followers care s-au abonat la profilul meu de Pinterest. La rândul meu am găsit 201 de persoane cu board-uri faine pe care îi urmăresc.

Cam asta ar fi de spus într-o scurtă analiză pentru anul trecut, referitor la blog si la activitatea desfășurată în jurul blogului.

Anca Balaban

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.