Răspunsuri la întrebările de la conferința lui Vasilică Țugui

Asa cum a promis, Vasilica Tugui – Expert contabil, a raspuns si la intrebarile la care nu a avut timp sa raspunda in timpul conferintei 50FEAA.

vasilicatugui_valitugui

Intrebare: Care a fost cea mai mare provocare in cariera Dvs?
Raspuns: Din punctul meu de vedere, cea mai mare provocare a mea a fost sa depasesc statutul de angajat, sa renunt la “siguranta” unui loc de munca stabil in favoarea creearii si administrarii unei afaceri proprii.

Intrebare: Care au fost principalele piedici in dezvoltarea unei cariere de succes?
Raspuns: De obicei sunt o fire optimista, iar fiecare problema intalnita de mine pana acum am considerat-o o experienta si nu o piedica, fiindca din toate avem de invatat cate ceva chiar si din lucrurile rele. Insa, cred ca piedica/problema pe care eu am intalnit-o cel mai des a fost increderea (lipsa de incredere) pe care mi-au acordat-o clientii/colaboratorii la prima intalnire datorita varstei. Majoritatea considera ca experienta sau capacitatea de a rezolva corect o problema/situatie vine la pachet cu varsta. Recunosc ca si in prezent intampin frecvent intrebarea „ce varsta aveti si de cand lucrati in domeniu”

Intrebare: Un motiv/motivatie ce ar putea face un antreprenor sa nu cedeze dupa un esec? 
Raspuns: Sigur. Eu intotdeauna aplic un principiu simplu: dupa o greseala/esec multimea greselilor potentiale de a le mai face in viitor este mai mica. Ceea ce nu te omoara, te intareste. Cu cat mai multe greseli, cu atat drumul spre rezultate bune este mai scurt. Binenteles, acest lucru este valabil numai in cazul in care se pastreaza intotdeauna un echilibru in luarea deciziilor, iar greselile facute nu sunt fatale.

Intrebare: Ce v-a determinat sa va infiintati propria afacere? 
Raspuns: Motivele sunt multe, iar lista ar fi lunga. Insa cred ca principalul a fost chiar finalizarea studiilor la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, unde am avut tot timpul sentimentul ca atat profesorii cat si materia parcursa m-au pregatit pentru crea si administra o afacere si nu a fi folosit sa creez si sa administrez pentru altul o afacere.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.