Recapitularea anuală a blogului pe anul 2015

Pentru a doua oară, vreau să așez pe blog, la început de an nou, o retrospectivă a blogului și a instrumentelor online pe care le-am folosit mai mult în anul abia încheiat. 

Recapitularea anuală despre ce am scris în 2015 – Subiectele despre care am scris anul trecut au fost preponderent chestii legate de viață, mămicești, de familie, printre care am strecurat periodic articole despre campanii sociale, evenimente interesante și gândire pozitivă. Cred că am păstrat linia trasată de noul titlu pe care l-am dat blogului o dată cu proiectul #viataeatatdefrumoasa. Am scris despre momentele frumoase pe care nu vreau să le uit, despre relația afectivă mamă fiică, despre iubire, despre familie, despre evenimentele de familie,despre întâlnirile din offline cu persoanele pe care le cunosc din online și despre aniversări.

Colaborări în 2015 – Față de anul 2014, 2015 mi-a adus mai multă deschidere către colaborări cu diverse branduri mai cunoscute sau mai puțin cunoscute. Pe scurt vreau să amintesc câteva dintre ele: Qbebe, Bioderma, Alice Cosmetics, Editura Trei, Revista Biz, Farmec, Vichy România, Cosmetic Plant, Dreams Factory, Pretty Baby Names, Accesories Maria, Ina Boutique, Camelia Handmade Boutique, Makeup Shop România, Farmec, Flormar, Okian, Gamarde România, Gloves In A Bottle România, Mignon Caffe, SimpleNet.ro, Elmiplant, Dove, B.U. România, STR8myway România, Irina Mitrofan – Independent Usborne Organiser, Solaris, Green Sugar, Poiana, Naked PR, Editura Curtea Veche, C-THRU, Elmiplant, Famous Luxury Perfumes, Selgros Bacău, Pretty by Elena Lupu, Ziaja, Marionnaud Paris, Clinica Elginmed, Fresh Din Mere de Itesti,  Herbagen, Melkior, Mica Ilinca 1983, MikiBioSkin, Monroe Studio, Oriflame pentru tine – Life and Style, ProfiSmile. De asemenea, sunt bucuroasă să știu o mână de oameni, reprezentanți ai agențiilor sau ai departamentelor de marketing și PR ale unor companii, îmi răsfoiesc blogul, îmi urmăresc activitatea pe Facebook. Cu ocazia aceasta, vreau să le mulțumesc tuturor.

Raportul blogului în cifre

 • – În 2015 am avut atât de multe vizualizări încât pot fi comparate cu 22 spectacole sold-out la Opera din Sydney. E o creștere enormă de la cele 9 spectacole cu care puteau fi comparate vizualizările de pe blog. Așadar le mulțumesc tuturor celor care au intrat pe blogul meu! Înseamnă mult pentru mine toate cele 59,000 de ori de vizualizări.
 • – Cea mai „aglomerată” zi pe blog în 2015 a fost ziua de 6 martie, când 643 vizitatori unici au citit o postare pe care nici măcar nu am promovat-o pe Facebook ca să mă aștept la un impact atât de mare în câteva ore. Este vorba despre articolul 30 de bloguri de parenting ale mămicilor, de care ar trebui să știi.
 • – În 2015, am scris 70 de postări noi, mai puține decât în 2015, crescându-mi astfel arhiva totală a blogului la 338 de postări, la data de 31 decembrie.
 • – Cea mai comentată postare scrisă în 2015 a fost Răsfăț pentru cititoarele blogului AncaBalaban.ro — Hai să ne cunoaștem!
 • – Cea mai lungă perioadă în care am postat zilnic au fost 5 zile la rând.

Postări populare de pe blog din 2015 – Lista de mai jos conține postările mai vechi de anul 2015 sau chiar scrise în anul 2015 pe care plugin-ul Jetpack le considera populare, fiindcă zi după zi au fost prezente în statisticile zile, la articole vizualizate. Și tot Jetpack mă sfătuiește să iau în calcul aceste subiecte și să mai scriu despre ele, să dezvolt o serie de postări pe aceste teme. Și mi se pare un sfat bun, având în vedere că aceste articole care au foarte multe vizualizări unice au sursa traficului de pe motoarele de căutare. Așadar dacă lumea caută idei numai bune de pus în aplicare pentru petrecerile celor mici mă gândesc că e potrivit să fiu de ajutor și să mai povestesc pe blog despre evenimentele pe care le organizez pentru Măriuca și nu numai. În plus, mă mir că după atât timp, pe locul 4 și pe locul 5 au reușit să fie populare două articole vechi de doi ani.

Rețelele sociale pe care am fost activă în 2015: Facebook, Instagram și Pinterest.

 • Pe contul personal de Facebook am 3.815 prieteni care mă urmăresc. Încă nu m-am decis să fac o pagină. Dar mă bate din ce în ce mai tare gândul să fac o pagină dedicată proiectului #viataeatatdefrumoasa. Pe de altă parte, am în administrare alte 6 pagini de facebook.
 • Pe contul de pe instagram la final de 2015 adunasem 800 de postări, majoritatea materiale foto, în newsfeed îmi apar postările a 618 oameni care postează când mai rar, când mai des și mă urmăresc 734 de persoane.
 • Pe contul de Pinterest am ajuns de la 101 Boards la 128, am pin-uit 7.7k de imagini, pe care le văd cei 855 de followers care s-au abonat la profilul meu de Pinterest. La rândul meu am 228 de persoane cu board-uri faine pe care le urmăresc.

Cam asta ar fi de spus într-o scurtă analiză pentru anul trecut, referitor la blog si la activitatea desfășurată în jurul blogului. Mulțumiri pentru răbdarea și curiozitatea de a trece în revistă alături de mine cele mai importante lucruri ale lui 2015. Vă aștept în continuare pe blog cu articole noi și utile sau inspiraționale în 2016! La mulți ani!

Anca Balaban

2 Comments

  • Mulțumesc mult! Să fie! Asemenea și tie dragă Rudia!
   În curând o să îți fac o surpriză la categoria Jurnal de lectură pe care am început-o de curând.
   Pupici!

   PS – e așa greu să scriu și să vorbesc la pertu :-s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.