Recomandările bloggerițelor mame – încă 12 bloguri de mămici interesante

Am postat acum câteva zile o listă cu 30 de bloguri de parenting ale mămicilor pe care le citesc. E doar o postare prin care le recomand celor care mă citesc pe mine de obicei să citească și alte bloguri, mai ales că eu scriu rar.

Așa. Și am uitat să menționez, deși speram că se înțelege de la sine, faptul că lista e subiectiva. Asa cum fiecare are preferințele sale, așa cum fiecare citește ceea ce dorește, așa cum fiecare citește bloguri cu care rezonează pe anumite idei, așa și eu.

Și pentru că în perioada în care am publicat, erau multe discuții legate de ora de religie, vreau să repet, că blogurile din lista aia nu sunt alese după convingerile religioase. Ca na, eu le respect și convingerile legate de religie și legate de creșterea copiilor și în general, orice opinie. Dar, iau din ceea ce citesc ideile pe care consider că mi se potrivesc. De asemenea, încerc să înțeleg punctele de vedere care nu sunt neapărat asemănătoare cu ale mele.

Dacă v-am distrat cu postarea mea, mă bucur. Dacă v-am emoționat cu postarea mea care făcea trimitere către articole mai vechi scrise de voi, dar care mie mi-au plăcut mult și le am la bookmarks, de asemenea, mă bucur. Dacă am deranjat cumva, deși nu văd cu ce, îmi pare rău, dar să știți că nu asta e intenția mea. Era doar o postare prin care le mulțumesc celor menționate pentru că datorită lor am și eu curaj să scriu, atât cât îmi permite timpul.

Și…Nu sunt o autoritate în domeniu. Dar am considerat, că dacă tot citesc anumite bloguri, merită să le recomand și altora. Atâta tot.

Ei bine, revenind la acea postare, vă reamintesc că la final am scris întrebarea „Ce alte bloguri mi-ați recomanda?” și chiar am primit câteva recomandări drăguțe de bloguri pe care nu le-am citit până acum. Și ca să fie informația cât mai vizibilă și la îndemână, consider potrivit să le grupez pe toate într-o nouă postare, alcătuită din recomandări făcute chiar de bloggerițele mame, pe Facebook, prin mesaje sau pe grupurile de discuții sau chiar aici pe blog, prin comentarii.

 1. http://www.minicalatorii.ro: blog care a apărut din dorința de a inspira cât mai mulți părinți să plece la drum cu cei mici. Pentru a nu renunța la pasiunea lor de a călători, pentru a consolida relațiile părinte – părinte și părinte – copil, pentru a crește, râde, plânge, zâmbi, chiui împreună și pentru a pune bazele unui viitor omuleț fericit, echilibrat și deschis la minte.
 2. http://zecelucruri.ro: blog care a apărut din dorința unei mame bucureștence de profesie jurnalist care luptă pentru lucrurile și ideile în care crede, iubește poezia și îi plac experiențele noi. Pentru a împărtăși experiențele sale, din care se poate învăța sau pe seama cărora se poate zâmbi de-atât haz, pentru a împărtăși lucruri și idei care merită să vă ocupe câteva minute din viață.
 3. http://gangblog.ro: blog care a apărut din dorința mamei Vanda, pentru amuzament, pentru ceva informații sau pur și simplu, ca prietenii să vadă ce mai fac.
 4. http://punctdevederesubiectiv.blogspot.ro: blog care a apărut din dorința unei mame care a pornit în cea mai mare aventură a vieții sale, aceea de mamă. Pentru a îngroșa rândurile celor care postează informații utile pentru alte gravide-mame. Și nu numai. Pentru că ea a simțit nevoia să găsească răspunsuri pe internet, scrie acum răspunsurile sale și mai ales, părerile sale subiective.
 5. http://meseriadeparinte.ro: blog care a apărut din dorința de a inspira cât mai mulți părinți în ceea ce este numită generic „meseria de părinte”. Scris ca răspuns la următoarea situație: „Când îți cumperi o mașină de spălat primești instrucțiuni în 14 limbi străine. Când ți se naște copilul, ce primesti? Nimic!”
 6. https://blogulirinei.wordpress.com blog care a apărut din dorința de a scrie gândurile despre viața cu un iubit devenit soț, despre copii, despre vise și neîmpliniri, despre bucuria de a face lucruri care îți plac în vremuri când totul se mișcă cu viteza luminii.
 7. http://cristinaotel.ro: blog scris de o mamă, trainer de meserie, în care scrie despre cum fiecare dintre noi este responsabil pentru fericirea și dezvoltarea sa,  despre momente și experiențe bune și mai puțin bune, despre copii și mame, despre activități simple și distractive pentru oameni mici și mari, despre rețete pe care le încearcă.
 8. http://ghidusii.roblog care aduce în prim plan aventurile unei familii cu trei copii, privite dintr-o perspectivă plina de umor și autoironie. „Ghidul de supravietuire” este de fapt o colecție de istorioare scurte, reale, împărtăite cu gândul de a „pregăti” viitoarele mame, dar și pentru a le determina pe cele actuale să privească toate peripețiile inerente copilariei cu mai multa bună-dispoziție și relaxare.
 9. http://mmmmmmmara.blogspot.roblog în care principalele personaje sunt el și ea, copiii Marei, care scrie ca să nu uite situațiile dificile, importante și frumoase prin care trece.. și pentru că-i place. Uneori scrie dur, alteori mai delicat, de multe ori cu puțin umor. De fapt, ca orice femeie, complicată, cu toane.
 10. http://blog.asa-si-asa.ro: blog în care postările sunt despre tot ce vrei și ce nu vrei, cu povești…despre Ioana, autoarea blogului, despre fetița ei mică ce crește ca din apă, despre ele și d-ale lor.
 11. http://www.stilulmeudeviata.roblog gândit asemenea unui jurnal personal al noului stil de viață adoptat de Adriana: mai simplu, mai cumpătat, mai organizat, mai econom, mai frugal. Pe acest blog puteți citi despre: cum îți poți simplifica și organiza viața de zi cu zi, cum poți face economii, cum poți profita de reduceri, cum poți găti simplu, econom și delicios în același timp, cum te poți juca și învăța împreună cu copii tăi.
 12. http://talentedenazdravani.eublog început pentru un grup minunat de prieteni, Nazdrăvanii născuți în perioada august-septembrie 2003. Acum, copiii sunt maricei, dar ideea blogului a început să se axeze pe a-i inspira pe părinți să-i lase chiar pe copii să evalueze ceea ce pot singurei să facă, să muncească la desene, la picturi, la modelaje sau colaje și să aprecieze la final valoarea lucrurilor muncite de ei.

Cam atât pentru astăzi. Sper să vă capteze interesul câteva dintre ele, așa cum mi-a fost mie stârnit interesul să citesc unele bloguri după ce mi-au fost recomandate. Și.. să știți că mai aștept recomandări. Nu vă închipuiți că stau numai pe bloguri, să citesc, dar uneori, în pauzele mele de relaxare, îmi face bine să citesc povești scrise de alte mămici.

Anca Balaban

12 Comments

 1. Frumoasa lista, cu multe bloggerite pe care le citesc cu drag. Adriana (de la Minicalatorii), Cristina si Vanda (de la Gangblog) sunt pe lista mea de “lecturi”, citesc mereu articolele lor. 🙂

  • Pe minicalatorii am mai intrat si eu, dar mai rar, insa acum mi l-am adaugat in reader si nu voi mai rata articolele postate.
   Ah si pe cristinaotel.ro am mai intrat de cateva ori.
   😀 insa sunt si altele care sunt interesante si pe care nu le-am vizitat pana acum
   te pup! ies la cumparaturi, o sa imi iau si revistele

 2. Pe minicalatorii intram si noi periodic, gasim mereu surse de inspiratie pentru planificarea calatoriilor cu bebe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.