Rețetă: prăjitură delicioasă de vară

Acum câteva zile, când eram în sesiune, am postat pe instagram o poză cu o prăjitură despre care am spus că este cea mai simpla de făcut și răcoritoare prăji.

Pentru că multă lume a cerut rețeta prăjiturii despre care am spus ca este simplă de făcut și răcoritoare, iată ingredientele necesare. Blatul e asemănător cu pandișpanul, crema este de banane și la final se presară nucă de cocos răzuita.

Dacă te întrebi cum se prepară blatul sau crema, am scris mai jos cei 5 pași de preparare pentru fiecare.ingrediente praji

cum se prepara blatul

  1. Mixez ouăle întregi (albuș + gălbenuș) cu zahărul și un vârf de sare până când compoziția își triplează volumul și se deschide la culoare.
  2. Adaug puțin câte puțin făina cernută și amestec cu mare grijă de jos în sus, dinspre centru spre exterior. După ce făina este încorporată perfect în compoziția de ouă și zahăr, adaug din nou făină și tot așa până se epuizează toată făina.
  3. Așez aluatul în forma/tava tapetată cu unt și faină și nivelez suprafața, iar după aceea lovesc forma de masă de câteva ori pentru a elimina excesul de aer acumulat de aluat. Vor aparea la suprafață câțiva bulbucei.
  4. Introduc blatul în cuptorul preîncalzit la 170 grade, pentru 20 –25 minute. Când blatul este auriu și se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata.
  5. Sting cuptorul, întredeschid ușa și îl las să se răcească înăuntrul cuptorului, pentru a-l feri de un șoc termic care l-ar putea transforma într-o fâșie de aluat.

cum se prepara crema

  1. Bat ouăle întregi (albuș + gălbenuș) cu zahărul până când compoziția devine cremoasă și zahărul este dizolvat.
  2. Pasez bananele pe care le-am curățat în prealabil, cât mai fin.
  3. Adaug bananele pasate în crema de ouă, împreună cu sucul și coaja rasă de lamâie.
  4. Pun vasul cu cremă la bain- marie, la foc mediu, iar după, bat în continuare până se îngroașă crema, având grijă ca amestecul să nu fiarbă.
  5. Iau de pe foc și adaug repede, dar treptat și câte puțin, din untul topit și răcit, omogenizând bine, de fiecare dată.

La final, întind crema de banane peste blat, după care presar nucă de cocos. Pentru a servi prăjitura cât mai răcoroasă, poate fi ținută în frigider. Opțional, în crema de banane poate fi pusă cacao.

pofta buna

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.