Reviste pentru mămici

Sunt mămica Mariei de 480 de zile și mărturisesc că ador să îmi petrec fiecare clipă îngrijind-o și încercând să o fac să fie fericită și veselă. Recunosc, mi-e dor de momentele în care aveam timp să citesc.
De când am născut, pot observa câteva schimbări majore în privința asta:
  • cititul a devenit o plăcere pe care o cultiv doar noaptea, când nu sunt prea chioară de somn după o zi plină de joacă, pregătit papa, schimbat, legănat și orice altceva.
  • cărțile care mi se par cele mai interesante sunt cele despre parenting, motherhood, în detrimentul cărților despre dezvoltare personală sau relații publice, care înainte de a naște erau preferatele mele
  • scrisul a devenit o mică joacă pe care mi-o îngădui rar, în timpul în care Măriuca îmi doarme în brațe și eu butonez telefonul și scriu tot ceea ce îmi trece prin minte
  • dacă încerc să citesc în preajma Măriucăi, îmi pare rău de carte, că se alege cu binecunoscutele ciufuleli curioase de bebeluș

De aceea m-am gândit să caut o alternativă la carțile despre parenting și maternitate, și am și găsit: revistele și ghidurile pentru mămici – materiale numai bune de citit chiar dacă-s în preajma ei.

Apropo de reviste, nu știu dacă mai sunt ca mine, însă uneori prefer revistele în print, cu toate că aș putea să citesc articolele online. Prefer printul și chiar am și o colecție a unor reviste din categoria business care mi-s dragi de mult și pe care voi continua să le citesc cu plăcere: Biz și Business Woman.

Dar să revin la mămiceală și chestii de mămici. Din categoria revistelor nișate pentru mămici, am descoperit revista BebeluPap totMami și Mămica de azi.

De prin primăvară am descoperit revista Bebelu.

coperta revista bebelu noiembrie 2014Revista Bebelu — a fost lansată oficial pe 16 decembrie 2013 și conține informații specializate referitoare la creșterea și îngrijirea copilului, pornind de la prima zi de viață și până la vârsta școlară, revista fiind dedicată atât mamelor, cât și celor care își doresc apariția unui bebeluș în viața de cuplu. De asemenea, revista prezintă și îndrumări, sfaturi, practici eficiente, experiențe de viață trăite de mămici și informații importante referitoare la măsuri legislative care au legătură cu siguranța și stabilitatea familiei.

De prin vară am descoperit revista Pap tot. Mi-a apărut în newsfeed-ul de pe facebook o postare interesantă referitoare la diversificare, și cum eram în plin proces de diversificare a fost asul din mânecă care-mi lipsea și pe care l-am descoperit întâmplător. Ba chiar am participat la un concurs organizat on-line de Pap tot și Vichy și am câștigat. 😀

coperta revista pap tot noiembrie 2014Revista Pap tot! — a fost lansată oficial pe 28 februarie 2013 și conține informații specializate referitoare la toate dilemele legate de alimentația sănătoasă a copiilor între 6 luni (vârsta standard a diversificarii alimentelor) și 14 ani, revista fiind dedicată mai ales mamelor. De asemenea, revista include articole referitoare la diversificarea alimentației și cultivarea gusturilor alimentare, trecerea de la alimentele lichide la cele solide, rețete și sfaturi pentru vârstele la care cei mici manâncă la masă cu toata familia și își consolidează comportmentul alimentar.

Acum la final de toamnă, am început să răsfoiesc paginile revistei mami și ghidului mămica de azi. Și dacă e să fac prezentare pe scurt a fiecăreia, aș spune că acestea două sunt publicațiile lider dintre cele de pe nișa publicațiilor parentale.

coperta revista mami noiembrie 2014Revista mami — a fost lansată oficial în 1994 și conține informații specializate referitoare la sarcină și naștere, la problemele de sănătate ale nou-născuților și ale copiilor sub 6 ani, alături de subiecte legate de viața de cuplu și psihologia copilului, revista fiind dedicată atât mamelor, cât și celor care își doresc apariția unui bebeluș în viața de cuplu. De asemenea, revista răspunde întrebărilor care se ivesc încă înainte de naștere și apoi pe parcursul celor 7 ani “de-acasă” .

coperta revista mamica de azi noiembrie 2014Ghidul mămica de azi – cele mai bune sfaturi pentru tinerele mame — este un ghid complet de sfaturi și informații practice necesare viitoarei sau actualei mame, este o revista usor de citit cu un continut structurat si esential. De asemenea, mămica de azi oferă sfaturi adecvate pentru o viață sănătoasă pentru mamă și copil – prevenirea problemelor de sănătate, tratarea afecțiunilor, vitamine și suplimente nutritive pentru mamă și copil.

Însă cel mai apropiată sufletește mă simt de munca depusă de Cosmina Pop pentru ghidul Un părinte mai bun, ghid online/offline de informații și sfaturi pentru părinți și bunici. Eu îl citesc online dar apreciez mult ceea ce face ea, mai ales pentru că părinții clujeni beneficiază de ghid în mod gratuit. Poate și din cauză că Măriuca mea a apărut pe coperta ghidului la numai 5 luni. Vă mai amintiți pozele pe care i le-am făcut cu aripioare de fluturaș? Ei bine, una din acele fotografii a fost aleasă de prietenii mei de pe facebook și folosită pentru fix al 5-lea număr al revistei. Poate și din cauza Cosminei, căci este o persoană specială.

ghid un parinte mai bun ianuarie 2014

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.