Rezolvă problema treptat

Gandeste-te la o sarcina importanta de pe lista ta si apoi la micii pasi pe care va trebui sa ii faci pentru a rezolva problema.

Cum sa duci la bun sfarsit un task?

Gandeste-te la un task. Scrie task-ul in partea de sus pe o bucată de hartie. Apoi scrie etapele pe care ar trebui sa le parcurgi. Important e sa le scrii si in ordinea in care le vei face. Sa nu uiti insa sa le treci printre primele etape, lucrurile mai usoare de facut sau care iti iau mai putin timp ca sa ti se para usor.

De ce conteaza sa iti rezolvi problemele pe etape?

Esti obisnuit sa amani problemele mai greu de rezolvat? Obiceiul de a tot amana este adesea legat de faptul ca nu stii de unde sa incepi. Cu ajutorul identificarii etapelor specifice ale unui proiect iti va fi mult mai usor sa incepi. A-ti planifica completarea unor etape mici este mult mai usor deoarece le poti intercala sau potrivi cu programul normal pe care il ai deja. Ah si sa nu uit de faptul ca te poate ajuta sa eviti sentimentul ca esti coplesit si ca niciodata nu vei duce totul la bun sfarsit. Abordarea lucrurilor simple iti ofera in primul rand un sentiment de satisfactie al atingerii scopurilor tale, facandu-te sa iti doresti sa continui.

Mult spor in toate!

Idei cat mai bune pentru a-ti atinge obiectivele!

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.