SNV la Moinești = tot ce trebuie să știi despre cum este să fii voluntar AICR

Am un anunț important atât pentru elevii de liceu, cât și pentru ceilalți moineșteni care își doresc să se implice și să schimbe în bine locurile acestea frumoase în care ne petrecem viața de zi cu zi: în curând, de pe 16 pe 22 mai, la Moinești, va avea loc SNV = Săptămâna Națională a voluntariatului – cel mai mare eveniment despre voluntariat în cadrul AICR.

Săptămâna Națională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment național anual, menit să sărbătorească voluntariatul, să atragă sprijinul comunității pentru acesta, și să recunoască public activitatea voluntarilor. AICR, în calitate de organizație parteneră a Pro Vobis, organizează local SNV 2016 și propune atât voluntarilor, cât și celorlalți moineșteni, să sarbatorim împreună voluntariatul în familia AICR.

Te-ai gandit să intri în AICR Moinești însă nu ești sigur că ți s-ar potrivi? După cum ziceam mai sus, eu văd SNV Moinești cam așa: o săptămână de evenimente locale organizate de echipa de voluntari AICR care te ajută să afli tot ce trebuie să știi despre oportunitățile de voluntariat în AICR, ca să te decizi dacă vrei să te implici și să devii AICRist.

Și încă ceva: nu e vorba doar de evenimente și informații despre voluntariatul în AICR! Dacă vii la SNV, vei avea ocazia să participi la diferite workshopuri și seminarii sau… vei afla importanța voluntariatului pentru viitoarea ta carieră, pentru că de data asta, la SNV Moinești vom organiza și o masă rotundă cu tema „Cum să te faci ce vrei tu când vei fi mare. Rolul voluntariatului în dezvoltarea abilităților profesionale și personale” și un workshop de tip „Clinica de CV-uri”, unde participanții vor beneficia de sfaturi și consiliere pentru realizarea de CV-uri smart. Deci, vei avea șansa să afli direct de la voluntari, de ce fac voluntariat, #deceAICR și de ce este important voluntariatul pentru începutul unei cariere.

Calendarul de activitati SNV la Moinești include și o sesiune de lectură publică la grădiniță, un proces simulat, lansarea caravanei AICR, workshopul “Voluntariatul și fericirea. Voluntariatul ca metodă de stimulare a fericirii pe termen lung.”, Gala Voluntarilor AICRiști, primul instameet din Moinești, al doilea tur ghidat cu deviza – Redescoperim orașul, dar și o expediție cu traseu ales de organizația de Cercetași din Moinești și multe alte evenimente surpriză pe care le vom dezvălui treptat.

Nu uita: ca să beneficiezi de șansa unică de a interacționa cu reprezentanții AICR, unul dintre cele mai implicate ONG-uri locale, stai cu ochii pe pagina de Facebook Asociația Inițiative pentru o Comunitate Responsabilă, pe pagina oficială a evenimentului SNV la Moinești și înscrie-te în grupul de Susținători AICR.

Deci? Ne vedem la SNV?

De reținut! SNV 2016 – Moinești – 16-22 mai – Orice zi e bună pentru a fi #voluntarAICR. Hai la SNV și prinde gustul voluntariatului!

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.