Social media detox challenge?

Bună seara! Când ai făcut ultimul social media detox?

Ție îți merg Facebook, Whatsapp, Instagram?

La mine tocmai și-a revenit Whatsapp.

Se pare că e o problemă la nivel mondial, iar principala sugestie în căsuța de căutare de pe google este “Facebook, Instagram, Whatsapp down“.

Mi se pare destul de interesant ce experimentăm cu Facebook-ul și toate rețelele de socializare conexe. Din mai multe perspective.

Aștept și eu cu interes să vedem ce și cum, detalii despre cauză.

Limitele induse de rețelele de socializare

E un pic aiurea dacă stăm să ne gândim.

Situația asta ne arată clar niște limite pe care poate ni le-am creat din cauză că ne-am bazat în principal pe aceste rețele de socializare pentru a comunica între noi, fie că este vorba de familie, de colegii de serviciu, de colegii de studii, de prieteni, etc. Sau pentru că le-am utilizat aproape în exclusivitate pentru a ne lua doza de informații zilnice despre ceea ce ne interesează.

Oare chiar așa să fie? Nu putem să ținem legătura cu cei cu care simțim nevoia să vorbim, fără aceste canale? Nu putem avea surse de informare ieșind din bula creată de aceste aplicații?

Eu zic că este posibil. Eu zic că avem și alternative simpatice. Și poate acum e un moment numai bun de explorat și alte opțiuni.

Alternative posibile

Daca încă nu ai descărcate aplicațiile Telegram, Signal sau Mewe, ți le recomand cu drag.

Și chiar și fără aceste alternative, putem să ne reamintim de clasicul apel sau sms sau e-mail.

Și să facem altceva cu timpul nostru. Cum ar fi o perioadă în care să utilizăm cât mai puțin aceste rețele. Cum ar fi o perioadă în care să ne uităm către ceea ce contează, minte, trup și suflet?

Social media detox

Cine se alătură la social media detox challenge? 💫

Eu vreau, de exemplu, ca ora pe care o petreceam pe Facebook și jumătatea de oră de pe Instagram și Whatsapp, să le schimb acum pe citit în plus, căci vremea nu e tocmai de plimbări. Poate așa aș depăși cu mai mult numărul de pagini pe care mi le propun să le citesc zilnic.

Și de asemenea, să scriu de mână 10 motive pentru care sunt recunoscătoare zilnic. Fără tematici anume, doar analizând la final de zi, tot ce am trăit.

Cine se alătură?

Facem 21 de zile cu cel puțin o oră de citit și 10 motive de recunoștință?

O să revin mâine cu un template numai bun de printat ca să avem pe ce bifa și nota pe parcursul provocării.

Aștept să te înscrii în provocare.

NB: Eu tocmai mi-am depășit o limită. Nu mai postam de mult aici, pentru că îmi furau din focus celelalte opțiuni, unde rezolvam mai repede cu postatul. Dar faptul că au picat, m-au făcut să comunic aici cu tine. Și e mai bine. Aici e “spațiul meu”. Îți mulțumesc pentru vizită! Sper să revii!

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.