Soluția ideală pentru time management-ul de-acasă

Managementul timpului este o abilitate, una importanta chiar, indiferent de ocupatie.

Cand vine vorba de time management, acasa, parca deja suna si mai important si mai.. ciudat. Sunt sigura ca multe mame care stau acasa cu copilasii ar fi total de-acord cu asta.

Ca mama care sta acasa, stiu si simt pe propria piele, cum planurile, listele sunt lasate balta rapid pentru ca apare ceva mai important si trebuie sa ii indeplinesc nevoile Mariei, care are nevoie in marea majoritate a timpului, de muuulta atentie.

Desigur, realitatea e ca viata este mereu in schimbare. Apar momente dragi, pline de veselie, datorita mititicai si atunci, ce mai conteaza ce am de facut? Las pe mai tarziu in speranta ca nu uit. Sau, uneori, daca-s inspirata pe moment, imi notez pe agenda sau pe telefon, ca sa nu uit ce si cum.

Tot amanand unele sarcini, m-am gandit ca poate ar fi momentul sa fiu putin mai organizata decat pana acum si sa incerc sa-mi fac un ajutor.

Asa m-am gandit ca o solutie foarte buna pentru time managementul de acasa ar fi sa imi creez un mic centru de comanda.

Da, un centru de comanda. Pe cat suna de pompos si de oficial, pe atat cred ca este util. In mare, micul centru de comanda pe care vreau sa il fac in bucatarie este un loc central unde voi putea pune liste de cumparaturi, liste cu lucruri de facut, post-it-uri, voi putea aseza corespondenta, facturile, voi scrie remindere, planuri, sarcini de facut sau mesaje dragute pe care sa le citeasca Cristian. As vrea sa includ si un calendar al zilelor de nastere si in general al aniversarilor sau sarbatorilor care sunt importante pentru familia noastra, un ceas de perete, un calendar crestin ortodox, un loc special unde sa schimb periodic “tabloul”. Poate ar fi util si un loc pentru pus cheile sau portofelele ca sa le stim locul atunci cand plecam undeva sa nu mai cautam.

Am si sursa de inspiratie. Pe contul meu de Pinterest mi-am creat un board plin de modele de centre de comanda.

Insa 4 dintre toate pinurile mele mi se par mai aproape de ceea ce vreau. Iata:

centru de comanda acasa

 Acum tot ce imi ramane de facut este sa incep sa fac necesarul lucrurilor pe care as vrea sa le asez, o schita si apoi sa il rog pe Cristian sa ma ajute sa punem totul in practica. 😀

Tie ti-ar placea sa ai un mic centru de comanda acasa? Ce-ar mai putea fi de folos intr-un astfel de loc? Chiar sunt curioasa si astept sugestii.

Anca Balaban

3 Comments

    • Da. E si super practic. Cu ajutorul sotului eu am pus in practica cateva idei, atat cat am putut adapta sa se potriveasca la noi in bucatarie. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.