Suntem ceea ce gândim nu e doar o vorbă

 

Sunt genul ăla de persoană care adoră să privească cerul și chiar îmi place să îndemn: “privește cerul!”, “privește apusul ăsta frumos!”, “uite ce nori!”, “e plin cerul de stele!”, “e perfect să stai și să meditezi cât admiri luna!”. Ador să privesc cerul și e modul cel mai rapid care mă ajută să meditez în liniște.

Azi m-am gândit la ceva: viața chiar poate fi comparată cu cerul.

Treci de nori și chiar vezi soarele… dacă alegi să privești și chiar sa fii conștient de asta, deși pare înnorat tare.

Zborul înapoi spre acasă mi-a reamintit cât de important este să privesc mai departe, să văd dincolo de situațiile care apar, mi-a inspirat să gândesc mai realist, dar mai pozitiv. Poate mai bine spus…mai blând. Atât în ce mă privește, cât și în ceea ce-i privește pe ceilalți. Prefer să nu mă ancorez în situații din trecut. Sunt aici și acum. Asta e fundamental pentru mine. Prefer să nu mai am așteptări de la ceilalți, chiar dacă ceilalți au așteptări de la mine. Prefer să nu judec, chiar dacă știu că o să fiu judecată de ceilalți. Asta e lumea în care trăim. Însă prefer să fiu mai conștientă de mine și să lucrez pentru a mă ajuta pe mine să evoluez, chiar dacă ceilalți nu văd efectiv asta. Fac tot ce fac pentru mine, pentru sufletul meu, nu pentru alții. Și sunt recunoscătoare pentru cum sunt, chiar dacă pe ici pe colo, am multe puncte slabe.

Sper că niciodată să nu uit să fiu așa. Sunt Anca și vă spun…cel mai eliberator e să știți cine sunteți. Mereu. Drepți. Sinceri cu voi înșivă.
Suntem ceea ce gândim nu e doar o vorbă.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.