Tablou de familie II: 4 generații într-o fotografie

tablou de familie - generatii - strabunica bunica mama fiica

Pentru a sărbători bucuria de a fi mamă, fiică și nepoată mi-am dorit să realizez din nou acest tablou de familie, intitulat 4 generații într-o fotografie. Așadar, ieri am fost la bunici și am făcut tradiționala poză cu = 4 generații din mamă în fiică =. Și m-am ales și cu depanatul amintirilor de când eram mici. Și cu promisiunea bunicii că războiul de țesut la care făceam împreună cu ea covoare tradiționale va fi moștenirea mea de la ea. 😀

Am postat un articol despre noi și despre fotografia specială realizată anul trecut, chiar în prima zi de Paște.

Anul acesta am fost mai puțin pregătită de această fotografie pentru că tocmai am încheiat de coordonat o campanie umanitară, despre care o să scriu în curând aici pe blog. Mi-aș fi dorit să pregătesc și anul acesta ceva special. Inițial, pentru anul ăsta mă gândeam ca portretul să îl facem în jurul zilei de 8 martie, am vrut să merg pe 7 martie la Palatul Ghika de la Comănești, și toate să fim îmbrăcate cu cămășuțe albe. Vremea de-atunci ne-a făcut să stăm în casă.

Anul trecut am ales să o îmbrac pe Maria cu o rochiță cu motive tradiționale, iar pentru mine, mama și bunica am cumpărat trei șaluri tot cu același imprimeu cu motive tradiționale. Anul acesta, nici vremea nu a fost de rochiță.

Mi-aș fi dorit să transmitem mult mai bine ideea de legătură – legătura dintre bunică, mamă, fiică și nepoată. Pe loc ne-am dat seama că suntem toate îmbrăcate cu bleumarin și-am decis că anul acesta ne unește, pe lângă legătura puternică de sânge, și culoarea pe care-o purtam cu toate, mai ales că toate nuanțele acestei culori sugerează încredere și siguranță.

De asemenea, bleumarinul și nuanțele sale mai închise sau mai deschise simbolizează și profunzimea, stabilitatea, importanța și încrederea, cunoașterea și puterea, integritatea și seriozitatea. În plus, dacă stau să mă gândesc bine, bleumarinul a existat dintotdeauna între obiectele vestimentare obligatorii ale garderobei familiei noastre.

Oricum important este că am reușit să adaug această fotografie colecției de poze dragi sufletului meu, alături de cea de anul trecut, alături de multe altele care au devenit prilej de bucurie în familie. Și totodată am început să văd că mamele sunt frumoase, indiferent de vârstă. 

Am fost și foarte emoționată, alături de mine acum fiica mea era mai măricică deja, ne înțelegem altfel, comunicăm mai mult și mai bine, iar anul trecut avea numai opt luni, o bebelușă simpatică, azi o fetiță frumoasă, de care sunt tare mândră.

Ce să zic, m-am simțit extraordinar, am avut o zi minunată pe la bunici. Poate am să mai postez și alte poze frumoase.

Referitor la articolul de anul trecut în care spuneam că îmi doream să-i facem bunicii o surpriză la aniversarea celor 70 de ani pot spune că mi-am îndeplinit misiunea. Mi-a mai rămas să cotrobăi printre lucrurile ei și să găsesc niște obiecte vintage, pe care le-a primit de la mama ei, sau bunica ei..cine știe, poate să și aflu povestea respectivului obiect și însemnătatea lui pentru bunica. Mi-ar plăcea enorm să descoper ceva păstrat din generație în generație.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.