Termeni și condiții

Bun venit pe AncaBalaban.Ro!

Îți mulțumesc pentru vizita în calitate de cititor/cititoare și sper ca articolele postate de mine să te facă să participi activ, să comentezi. 

Pentru început, trebuie să spun că am creat acest blog din dorința de a documenta scris, într-o manieră prietenoasă, evenimente și experiențe personale din viața mea de zi cu zi. Trebuie totuși să clarific câteva aspecte necesare pentru o comunicare virtuală onestă și responsabilă. Articolele de pe acest blog reprezintă opiniile mele personale și nu pot fi asociate organizației pentru care lucrez sau altor organizații/insitutuții cu care colaborez! Astfel, în mod evident, articolele sunt subiective și sunt scrise în ideea libertății de opinie și de expresie, a liberului acces la informare. Poate sună prea oficial ceea ce am scris în rândurile de mai sus și în ceea ce urmează mai jos, dar, m-am gândit să fac asta mai ales având în vedere problemele care pot apărea în mediul online. Continuarea navigării tale pe blogul meu constituie un acord implicit de respectare a termenilor, politicilor și regulilor blogului pe care le voi enunța. 

Anca

POLITICA DE CONȚINUT

 • Scopul blogului este acela de exprimare a opiniilor personale.
 • Materialele postate pe blog sunt redactate de mine și atunci când voi posta materiale de la colaboratori voi specifica clar apartenența lor.
 • Îmi asum responsabilitatea pentru materialele postate. Sunt deschisă la critică și m-aș bucura dacă mi se vor semnala eventualele greșeli, astfel încât să le corectez cu transparență.
 • Toate materialele publicate pe acest blog sunt sub licență Creative Commons. Acest lucru înseamnă că blogul, materialele (texte, fotografii, date, imagini, grafica, simboluri) de pe blog și proiectul special #viataeatatdefrumoasa îmi aparțin și nu pot fi utilizate, copiate sau reproduse, în formă parțială sau integrală, fără specificarea sursei și fără acordul meu scris. Utilizarea, copierea sau reproducerea fără acordul meu este interzisă, va fi considerată furt și va fi tratată pe cale legală. Nu aveți voie să le folosiți în scopuri comerciale și nu le puteți modifica fără acordul meu.
 • Materialele, informațiile și imaginile publicate sunt de actualitate la data publicării lor, dar este posibil să le actualizez ulterior și dacă este important voi anunța modificarea în interiorul articolului (data și informația actualizată).
 • Îmi rezerv dreptul de a modifica sau șterge (temporar sau permanent) blogul sau orice parte a acestuia fără a anunța.
 • Nu îmi asum nicio răspundere pentru conținutul de pe alte site-uri și/sau bloguri, chiar dacă există legături către acestea pornind de la blogul meu: nu pot garanta acuratețea unei informații a cărei disponibilitate nu o controlez eu.

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

 • Sunt o persoană care respectă confidențialitatea datelor, astfel încât adresa de mail introdusă pe acest blog la datele lăsate în câmpurile de identificare la comentarii nu va fi folosită în nici un scop. Ea servește doar persoanei care comentează articole pe AncaBalaban.Ro pentru a putea urmări discuțiile ulterioare și răspunsurile primite.
 • Dacă ai furnizat adresa de email pentru înscriere la newsletter, vei primi doar newsletter (probabil doar o dată pe lună, posibil ceva mai des).
 • Dacă ai furnizat adresa de email pentru a fi notificat(ă) de articolele noi, atunci adresa ta va fi folosită doar în acest scop.

POLITICA DE MODERARE ȘI COMENTARII

 • Mă aștept ca cei care comentează articolele să o facă la obiect, într-o manieră cât mai argumentată și coerentă. De aceea, responsabilitatea față de conținutul comentariilor revine în exclusivitate autorilor, disculpând astfel ancabalaban.ro de orice prejudiciu ce poate fi adus diverselor părți implicate în dezbatere.
 • Toate comentariile sunt sub moderare și vor fi aprobate numai dacă se încadrează în limita bunului simț. Frecvența de moderare depinde de timpul disponibil. Cu toate acestea, există unele cazuri în care comentariile vor fi editate sau șterse, după cum urmează:
  • Cele care nu sunt însoțite de un minimum de date care să permită identificarea/contactarea autorului; Așa cum eu îmi asum responsabilitatea public (cu nume, foto și date de contact) pentru ceea ce scriu/susțin pe blog, pretind același lucru de la comentatori.
  • Cele care nu au legătură cu subiectul articolului, cele care creează tensiune și dezacord;
  • Cele care încalcă flagrant gramatica limbii române;
  • Cele care sunt redactate folosind scrierea exclusivă cu majuscule sau prescurtări inteligibile pentru o categorie mult prea restrânsă de utilizatori (blogul nu este nici un chat-room, nici o mesagerie instantă);
  • Cele care conțin, exclusiv și nejustificat, mesaje publicitare și linkuri către diverse organizații cu profil comercial;
  • Cele în care se folosește un limbaj licențios, ofensator, violent sau provocator;
  • Cele care instigă la ură din motive rasiale, religioase, sex, vârstă, origine etnică sau statut social;
  • Cele care folosesc atacul la persoană pentru a impune diverse puncte de vedere.

POLITICA DE FINANȚARE

 • Toate cheltuielile care privesc blogul meu (găzduire, pagină, domeniu, pluginuri, fotografii originale, șamd) sunt finanțate exclusiv din fonduri proprii.
 • Pentru recuperarea costurilor generate de crearea și întreținerea blogului este posibil să recurg la posibilitatea de a publica materiale de tip advertorial – acestea, când și dacă vor fi publicate, vor fi strict adăugate în categoria special dedicată advertorialelor și indicate ca atare la momentul publicării, nu vor ascunde natura lor publicitară și nici sponsorul care a solicitat materialul respectiv.
 • Cu toate acestea, conținutul editorial (opiniile și exprimările formulate de mine) nu a fost, nu este și nu va fi influențat de către sponsor.

POLITICA DE COLABORĂRI PENTRU POSTĂRI

 • Guest Posts. Sunt deschisă colaborărilor și mi-ar plăcea ca din când să dau cuvântul pe blog unei alte persoane. Guest post-urile sunt o modalitate win-win de colaborare prin care persoana care scrie un articol primește expunere și promovare în rândul celor care citesc blogul AncaBalaban.ro, ajutându-mă și pe mine să diversific conținutul blogului. Guest blog post-urile  trebuie să respecte următoarele reguli care urmează, ca să fie luate în considerare pentru publicarea pe acest blog:
  • Articolul trebuie să fie util pentru publicul acestui blog.
  • Trebuie să fie corect gramatical și fără erori de ortografie.
  • Articolul poate include 1-2 link-uri către site-ul/blog-ul autorului. Nu vor fi publicate articolele care sunt auto-promovare sau care includ link-uri de marketing.
  • Articolul poate include 2-3 propoziții, cu mentiunea autor bio, care vor fi publicate la sfârșitul postării.
  • Articolul trebuie să fie original. Nu vor fi publicate articolele care au fost deja publicate în altă parte on-line, verificarea făcându-se cu ajutorul Copyscape.com sau Plagium.com.
 • Guest Appearances. Recunosc, mi-ar face plăcere să scriu pe alte bloguri. De aceea, accept cu drag invitațiile dacă articolul solicitat ar fi pe o temă care îmi prezintă interes. Voi scrie cu drag respectând regulile pe care și eu le impun atunci când este vorba de postările altora pe blogul meu.
 • Joint promotions or contests. Mă bucur să fac echipă cu un alt blogger, influencer sau brand pentru a realiza un concurs sau pentru o campanie de promovare comună. Cred că în felul acesta ne putem uni creativitatea și eforturile pentru a ne bucura publicul interesat. De exemplu, putem crea un concurs special în care câștigătorul primește un premiu, un cadou sau un discount exclusiv la produsele sau serviciile brandului promovat.

Aceste politici și condiții de utilizare au fost actualizate ultima dată pe 1.01.2016 și se pot modifica în orice moment și fără preaviz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.