Transformă-ți oglinda din baie în avizier

Provocarea e care mi-am propus-o pentru astăzi reiese chiar din titlu: îmi voi transforma oglinda din baie într-un avizier colorat.

Ideea e simplă și poți face și tu asta: gândește-te doar la 3 lucruri foarte importante pe care trebuie să faci mâine, și notează-le pe niște bilețele post-it colorate, apoi lipește-le pe oglinda de la baie.

Cum să îți transformi oglinda într-un avizier drăguț?
Gândește-te la cele trei lucruri pe care trebuie să le faci mâine. Aceste lucruri ar putea include ceva legat de școală, facultate sau servici, un lucru pe care trebuia să îl faci dar l-ai tot amânat sau un eveniment important pe care nu vrei să îl ratezi. Scrie-le pe post-it-uri lipicioase și pune-le pe oglinda de la baie înainte de a merge la culcare. În acest fel, te poți asigura că le vei avea în vedere atunci când te pregătești dimineață să pleci.

De ce contează?
E important, cel puțin pentru mine, pentru că mă ajută să scap de sentimentul pe care îl am …ca și cum aș jongla în mod constant cu diferite activități, planuri, întâlniri, evenimente, etc. Bănuiesc că nu doar la mine se întâmplă asta. Asta e mai mult pentru a te ajuta singur să nu îți mai faci griji că vei uita, că totul se amestecă în capul tău și de ce nu pentru a scăpa de stresul pe care îl ai. Practic e un ajutor pentru multi-tasking. Folosind oglinda pe post de avizier, notițele de pe post-it-urile adezive vor fi într-un loc unde sigur le vei vedea. În plus această ”transformare” te poate ajuta să ții evidența zi de zi a activităților tale.

Fun Fact

Post-it-ul a fost vândut pentru prima oară în 1980, la 12 de ani după ce Dr. Spencer Silver a inventat adezivul reutilizabil folosit pe partea din spatele hârtiuțelor galbene celebre.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.