Viața este atât de frumoasă

Cred că este foarte importantă viziunea cu care privești lucrurile care ți se întâmplă zilnic. Prietenii mei știu că am tot spus de multe ori că este benefic să gândești pozitiv, să ții fruntea sus, să privești înainte și să zâmbești.

Și nu-i de ajuns să gândiți doar o scurtă perioadă așa. Trebuie să devină un obicei, căci abia așa veți putea face diferența între cei care erați înainte de a gândi pozitiv și cei care sunteți acum.

Simplu: dacă noi ne dorim să vedem frumosul din viață, momentele vesele și senine, atunci vom pune în umbra negativismul…și vom simți că viața e atât de frumoasă.

Eu mereu reflectez la lucrurile și întâmplările care mă fac să zâmbesc, la ceea ce am, la ceea ce am de dăruit, la ceea ce merit să primesc și la oamenii dragi pe care îi am în preajmă mereu. Așa am ajuns să simt fericirea mai mult ca oricând pentru că apreciez ceea ce am deja. Eu sunt cea mai fericită când sunt înconjurată de iubirea celor dragi și de zâmbetele inocente ale Măriucăi. Sunt fericită pentru că nu idealizez fericirea, ci aleg să văd, să trăiesc și să simt fericirea în fiecare moment. Pentru că fiecare moment al vieții poate fi o clipă pe care merită să o prețuiesc și pe care merită să mi-o amintesc cu drag. Pe scurt, sunt fericită pentru că apreciez așa cum trebuie micile lucruri, micile momente care fac viața frumoasă. În plus, cred –întotdeauna! – că ceva frumos mi se va întampla. Îmi place să gândesc așa și am obervat că se concretizează. Faptul că am deslușit magia sentimentelor și stărilor frumoase, faptul că am redescoperit că există fericire deplină privind atent ceea ce trăiesc, m-a făcut să fiu o persoană bună și jovială mereu.

Astăzi nu trece nicio zi fără ca eu să nu găsesc un motiv pentru care viața mea este atât de frumoasă. Și de la începutul lunii aprilie, nu a trecut nicio seară fără ca eu să postez pe facebook motivul principal pentru care eu cred că #viațaeatâtdefrumoasă. Asta pentru că sper ca după mai mult timp să adun postările astea într-un proiect mai amplu pe care îl am în minte, dar pe care nu-l divulg acum și aici. Până atunci, dacă vreți să vedeți ce mă face să cred că #viataeatatdefrumoasa, tastați în search bar-ul de la facebook expresia „#viataeatatdefrumoasa”.

viata e atat de frumoasa

Viața e prea scurtă ca să îmi pierd timpul analizând lucrurile care-mi provoacă tristețe. Viața e frumoasă și este important să ne bucurăm de ceea ce ne oferă.

Nu sunt în măsură să vă spun cum să faceți să fiți fericiți, dar știu sigur că dacă vă veți bucura de fiecare moment trăit, de lucrurile bune care vi se întâmplă, de experiențele din care învățați o lecție de viață, dacă vă veți bucura de frumosul care vă înconjoară, dacă vă veți înconjura de oameni care vă inspiră să fiți mai buni…poate veți fi fericiți. Viața e plină de surprize și de momente fericite, tebuie doar s-avem ochii bine deschiși și inima atentă ca să putem realiza cât de multe sunt, deși par nesimnificative. Nesemnificativă vi se poate părea și postarea mea, însă daca ea va face câteva persoane să-și dea seama că au de ce să fie fericiți și nu trebuie să mai caute fericirea, atunci ea și-a atins scopul.

Vă propun să sărbătoriți lucrurile care contează cu adevărat și care vă aduc bucuria pură. Și să vă gândiți când a fost ultima dată când v-ați bucurat sincer și din suflet pentru ceea ce vi s-a întamplat. Ce vi s-a întamplat frumos ultima dată?

Anca Balaban

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.