#viataeatatdefrumoasa în aprilie

  • Sufrageria ne este plină de jucărioarele Măriucăi. Oglinda ne este plină de amprentele degețelelor ei năstrușnice. Mai presus de astea, casa ne e plină de veselie, ghidușii, alintături și iubire nesfârșită. Nici nu-mi imaginez cum ar fi altfel. ♥
  • Mă topesc după îmbrățișările Măriucăi. Atunci când întinde mânuțele spre mine, nu pot decât să zâmbesc. Cum să refuz să o iau în brațe? Cum să nu o alint? Cum să nu fiu fericită?

maria balaban 9 luni 2 saptamani

  • Ce frumos este să ai un verișor care să îți aducă aminte de întâlnirile și vorbăria fără de sfârșit… Și de glumele și replicile spuse acum ceva ani. Ce frumos e să ai familie mare. ‪
  • Cum se simte o mamă care reușește cu greu să aline durerea copilului ei? Mai bine nu întrebați. Așa mă simt eu acum. Mariei îi este rău. O doare gingia pentru că dințișorii de sus se străduiesc să își facă apariția. O văd cum încearcă să fie veselă când îi recit sau îi cânt și mi-e milă pentru că știu că noi, maturii, nu am suporta durerea apăsătoare pe care o simte ea acum. Și o apreciez pentru tăria de care da dovadă. Și pentru zâmbetul timid prin care încearcă să-mi spună “Mama îți mulțumesc că faci orice ca să mă simt bine. Mulțumesc, chiar mă simt un pic mai bine de când stau în brațele tale.” Abia aștept să treacă perioada asta și să fie voioasă și vorbăreață cum era de obicei. Până atunci, mă bucur enorm de fiecare zâmbet prin care îmi da de înțeles că apreciază ce fac pentru ea, ca să-i alin durerea.
  • Dacă noi ne dorim să vedem frumosul din viață, momentele vesele și senine, atunci vom pune în umbra negativismul… și vom simți că ‪#‎viataeatatdefrumoasa‬.
  • ♥ Bucuria de pe fațuca Mariei când a văzut noua rochițică pe care i-am cumpărat-o mi-a înseninat ziua de astăzi. Se vede ca-i fetiță și îi plac rochițele speciale, cu imprimeuri interesante și coronițele colorate. Abia aștept să îi văd reacția când se va privi în oglindă.
  • Ați observat cum se bucură cei mici de lucrurile simple? Ați observat că lor nu le trebuie mult și-s fericiți? Aseară când am scos-o pe Măriuca la plimbare a auzit pentru prima dată atât de multe păsărele ciripind. De bucurie a început să spună în limba ei ceva de genul: “Faceți liniște ca să aud cât de frumos cântă pasărelele!” Era entuziasmată și se vedea pe chipul ei mititel și drăguț că simplul fapt că aude pasărelele o încântă enorm. Momentul ăla de bucurie și fericire provocată de lucrurile simple din jurul nostru mă face să cred și să repet că viața este frumoasă. Important este să știm noi să îi vedem frumusețea. Voi când v-ați bucurat ultima dată de un lucru simplu?
  • Multe lucruri simple pe care nu ne oprim să le apreciem sau cărora nu le dăm atenția cuvenită se întâmplă în jurul nostru, în fiecare zi, în fiecare clipă. Dacă ne-am face timp pentru a fi recunoscători pentru lucrurile simple care ne fac viața frumoasă, sigur ne-am îmbunătăți vizibil starea emoțională. În plus, dacă am face din aprecierea lucrurilor frumoase care ni se întâmplă un obicei, atunci vom atrage și mai multe lucruri și situații pentru care vom fi recunoscători. Astăzi eu sunt recunoscătoare pentru primii pași făcuți de Măriuca prin iarba crudă a primăverii și pentru fiecare zâmbet de bucurie de pe chipul ei. Voi pentru ce sunteți recunoscători?
  • Eu și Măriuca suntem două “fete” foarte norocoase: eu pentru că o am pe ea, și invers. Îmi confirmă că e așa ori de câte ori se lipește cu capul de mine și caută alintată și mângâiată. Adineaori era în premergător și spunea în șoaptă “maama, mama, aii”. Avea o dulceață în glas, mi-a mers direct în suflet. Ce puteam să fac decât s-o iau în brațe și să o strâng tare-tare? O iubesc. Și se pare că și ea mă iubește pe mine.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.