Welcome to Las Fierbinți !!!

Nu cred că am scris despre asta pe blog, dar mie îmi place cunoscutul serial de comedie românesc de pe ProTV, Las Fierbinți. Am urmărit aproape toate episoadele de până acum și m-am distrat foarte tare de fiecare dată. Mi-a plăcut mai ales că pune la încercare mintea și autoironia celor din fața ecranelor. Trebuie să fii o persoană ironică și sarcastică ca să „guști” replicile și comportamentul personajelor.

În ultimul an, de fiecare dată când treceam spre București, vedeam indicatorul spre Fierbinți și mă gândeam cum ar fi să mergem să vedem locurile unde se filmează serialul? Mi se părea că poate fi interesant.

Așa că anul acesta, după concediul la mare și porția de shopping în capitală, la întoarcere, ne-am abătut spre Fierbinți.

Într-adevăr a fost interesant să vedem locația reală, celebra cârciumioară a lui Bobiță.

las fierbinti carciuma lui bobita

Pentru început, să vă spun despre locație. Faimoasa cârciumă este chiar la marginea satului, pe malul unei bălți și se poate repera foarte ușor pentru că este semnalizată printr-un panou din scândurele pe care scrie „Welcome Las Fierbinți” din sticle, panou care este de fapt și logo-ul serialului.

Intrarea în terasa cârciumei este făcută tot din scânduri, în formă de soare, iar terasa, m-a surprins, pentru că toată este făcută din multe lăzi de bere. Pe terasă erau plasate niște mese și bănci tot din lăzi de bere, care în serial apar scoase în fața terasei.

Pe stânga, erau două mese mai mici, iar peretele exterior al cârciumii este prins un copac făcut din scândurele. Intrarea este străjuită de 2 tăblii pe care sunt scrise niște texte comice. Pe cea din stânga este scris: „Prețuri neprețuite și poezie,/ Lumea asta nu-i a mea,/ Cealaltă nici așa,/ Lumea asta-i cum o vezi,/ Cealaltă-i cum o visezi,/Bei aici și dormi pe veci.” Pe cea din dreapta, scrie patronul real al barului că dacă vrem să servim trebuie să sunăm la sonerie sau la poartă. Deasupra intrării, este un placaj vopsit cu auriu, care pare că-i o tăblie desprinsă de la capatul unui pat, ce se asortează cu niște găleți-lustre, tot așa vopsite auriu.

las fierbinti se filmeaza in fierbinti targ

prezentare carciuma lui bobita din las fierbinti (1)

prezentare carciuma lui bobita din las fierbinti (6)

prezentare carciuma lui bobita din las fierbinti (3)

prezentare carciuma lui bobita din las fierbinti (9)

prezentare carciuma lui bobita din las fierbinti (2)

După ce am făcut pozele astea, am luat o pauză la umbră și ne-am făcut câte un 3 în 1, pe care l-am servit la masa din poza de mai sus. Între timp a ieșit și patronul, nenea Cristi, pe care l-am salutat și ne-a spus că dacă vrem să facem poze deschide barul. Curiozitatea ne-a îndemnat să acceptăm, așa c-am să vă prezint și interiorul barului.

prezentare in carciuma lui bobita dib las fierbinti

prezentare in carciuma lui bobita din las fierbinti 1

Per total, barul aka cârciuma lu’ Bobiță, are un stil unic, foarte vintage, retro și chiar și eco. Din ceea ce am discutat cu patronul am înțeles că așa îi place lui, să îmbine diferite obiecte pentru a decora cât mai original încăperea. Chiar am rămas surprinși de unele accesorii decorative la care noi nu ne-am fi gândit niciodată: casete, circuite de la radiouri vechi sau capace de borcane. Atmosfera specifică barului este una tare comică. Antiteza vizibilă între vechi și nou,  între decorațiunile arhi-cunoscute, cum ar fi prosoapele artizanate sau blanurile de animale, și decorațiunile neconvenționale, gen circuitele sau stopurile de bicicletă sparte, își face foarte simțită prezența, și…cred că asta le-a plăcut tare mult producătorilor serialului.

După cum ați văzut mai sus, în primul colaj am fotografiat patronul, barul și tonomatul de la care a cântat Mihai Mărgineanu, aka Ardiles în serial și de la care (cu mici îmbunătățiri și adăugiri de recuzită) dădea așa-zisele binecuvântări Mihai Bobonete, aka fratele Rodion, adică Bobiță. În cel de-al doilea colaj am pus fotografiile făcute faimosului colț cu TV-ul la care se uitau prietenii Celentano și Firicel, așa-zisa bibliotecă comunală și jurnalul de bord de cârciumă făcut de nenea Cristian Sauciuc, în care ne-am lăsat și noi câteva gânduri pentru actorii serialului, așa cum au făcut și alții, atrași de povestea din film.

Ne-ar plăcea să-i și vedem o dată în timpuul filmărilor. Am aflat că sunt foarte haioși și prietenoși în pauzele de filmare. Cine știe cum se vor așeza lucrurile  și poate vom avea șansa să-i vedem live în acțiune. Ar fi foarte interesant. Până atunci însă, îi urmărim la TV.

Dcă  v-am  făcut curioși, puteți să urmăriți pagina de Facebook Las Fierbinți și site-ul oficial lasfierbinti.protv.ro pentru mai multe noutăți despre episoade sau personaje/actori.

Puteți și să citiți articolul scris de Mădălin Sofronie pe adevărul.ro pentru mai multe detalii interesante despre localitatea Fierbinți.

Anca Balaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.