Zâmbesc și-mi fac un selfie #CheckYourSelfie

Vă amintiți că v-am spus într-o postare anterioară despre faptul că luna octombrie este luna dedicată promovării luptei împotriva cancerului la sân. Oricum, sunt sigură că multe dintre voi cunoașteți semnificația fundiței roz și că de obicei în octombrie se demarează cele mai importante proiecte de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă cancerul la sân pentru femei.

În continuare vă invit să vedeți un filmuleț făcut cu o cameră ascunsă prinsă pe un sutien, cu scopul de a face un experiment: cât de multe perechi de ochi observă sânii unei femei.

Da, ați văzut așadar că sânii nostri sunt observați de diferiți oameni în fiecare zi. Întrebarea care se pune este oare când ne-am verificat singure proprii sâni mai atent?

M-am gândit să revin asupra subiectului, acum la mijloc de octombrie, pentru că susțin campania pe care a inițiat-o Nestlé Fitness în România. Și pentru că vreau să vă invit să vă examinați sânii și apoi să faceți o poza pe care să o postați folosind în descriere hashtag-ul  #CheckYourSelfie.

check your selfie

Aproape în fiecare zi facem poze. Și aproape în fiecare zi postăm noutăți pe profilele personale. Apoi intrăm pe Facebook să vedem ce notificări avem, cine ne-a mai apreciat pozele postate.

Haideți ca acum să postăm fie pe Facebook, fie pe Instagram sau chiar pe bloguri (dacă aveți) un selfie făcut după o autoexaminare. Un #CheckYourSelfie. Un semnal pentru toate prietenele că ar trebui ca și ele să se autoexamineze. Este simplu. Haideți să să sporim popularitatea luptei de prevenire cancerului la sân printre alte femei.

 • Autoexaminează-ți sânii. Asta pentru că examinarea periodică a sânilor este o modalitate  de a identifica din timp schimbări care ne-ar putea spune că ceva nu este în ordine. Aici gasesti un ghid care te va ajuta să te autoexaminezi: http://www.casiopeea.org/file/Autoexaminarea_sanilor.pdf
 • Fă-ți o fotografie selfie (o numim #CheckYourSelfie).
 • Încarcă-ti #CheckYourSelfie
 • Tag-uiește-ți toate prietenele pentru a le aminti să-și examineze sânii.

Iată poza mea:

check your selfie anca balaban

Le nominalizez pe Roxana și Otilia să continue.

Eu am preluat informațiile despre campanie de la Ruxandra.

Dacă mai dorește cineva să preia această provocare a campaniei #CheckYourSelfie, este binevenită. Nu uitați să aveți grijă de voi!

Later edit:

Mă bucur să vă anunț că și mămica Raluca a scris pe blogul ei despre acest subiect: „Sânii nostri îi oferă bebelușului mai mult decât un lapte plin de tot ce este mai bun, ci îi oferă alinare, iubire, protecție, siguranță. Sânii ne ajută să dăruim dragoste. Dar noi le dăruim atenție?” Puteți citi mai mult aici.

Anca Balaban

4 Comments

 1. Imi place mult poza ta, mai ales ca este parte dintr-o campanie asa frumoasa. Am scris si eu ieri despre filmulet pe blog, sper ca mesajul sa ajunga la cat mai multe femei si poate asa salvam cateva vieti.
  Sa ai o zi frumoasa!

  • Bine ca mi-ai spus draga mea Raluca. Am sa editez postarea si sa pun link si catre articolul tau.
   O zi cat mai plina de momente vesele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.